Logo en ontwerp

carrepurpleflurp-kleinpng
Het logo is ontstaan met kleurpotloden en papier. Op een middag schoot me een idee te binnen en dat heb ik onderweg in de trein geprobeerd te visualiseren. In eerste instantie ging dat vooral in de richting van alle letters die zo in elkaar geschoven waren dat er een teken ontstond dat leek op een Japans schrift teken. Eenmaal thuis gekomen kwamen de kleurpotloden er bij en begon het tekenen.

Al heel snel werd duidelijk dat het idee dat ik had niet het juiste was. Het werd allemaal erg priegelig en leverde niet iets op dat prettig was om naar te kijken. Vanuit de filosofie van T.E.O.S.H (inclusief, als je een mens bent en huid hebt dan is het al goed en kun je de spullen van T.E.O.S.H gebruiken) kwam als logische stap het regenboog thema in me op. Dit was ook in lijn met de drie kleuren die al bedacht waren die de productvarianten weergeven. Rood voor Power, Blauw voor Effective en Groen voor Gentle. Daarmee misten nog maar een paar kleuren.

Door het kleurenschema van de 3 strepen die op de verpakking en het etiket komen was al snel duidelijk hoe de letters t.o.v. elkaar moesten komen te staan. In ieder geval moest het kleurenschema van de 3 strepen terugkomen in het logo in dezelfde volgorde. Natuurlijk moest ook de volgorde van de regenboogkleuren logisch zijn bij het lezen van het woord TEOSH in het logo.

LogoSchetsen-2jpg

Als laatste is paars toegevoegd als omsluitend kader, als weergave van inclusiviteit. Het logo op zich zijn de letters T.E.O.S.H en het paarse kader zal terug te vinden zijn op de buitenrand van flyers, documenten en kaartjes b.v. Op momenten zal het logo gebruikt worden zonder paars kader en op andere momenten met het paarse kader. De keuze is afhankelijk van de toepassing. Daar waar het logisch lijkt om te kaderen zal het paarse kader gebruikt worden. De business kaartjes zullen dus een paars kader hebben. Grote kans dat briefpapier, facturen en informatieblaadjes ook voorzien zijn van een paars kader op de randen van het papier.